maandag 9 maart 2009

Boekenkast

Sommige mensen lezen. Anderen helemaal niet. Zelf kan ik mij niet voorstellen hoe het voelt om lezenloos te zijn. Is het tijdsgebrek, luiheid of helemaal geen zin om urenlang een dik boek te verslinden. Ik weet het niet. Ook een boekenkast is hier verplicht. Mijn boeken zijn voornamelijk naslagwerken, hoewel ik ook vaak vreemd ga met fictie, literatuur: Lulu Wang, Simone van der Vlugt enz... Ik heb een boekenkast met 5 planken en op elke plank staan 30 boeken. Op sommige planken is 30 echt wringen, de boeken worden ertussen gepropt en staan tussen hun zusters ingeklemd tot ze niet meer kunnen ademen. Op andere planken is 30 ruim en is er nog plaats voor een snuisterijtje uit mijn jeugd. Kruistocht in spijkerbroek was mijn jeugdige favoriet en staat stoer met zijn vleugels naast de andere vervlogen boeken. De boeken staan op alfabetische volgorde op titel. Bedwelmd, de Boekendief, de Historicus, het Laatste offer. In het verleden had ik ze ingedeeld naar onderwerp: wetenschap, geneeskunde, wiskunde. Maar nu staan ze met z'n alles kriskras tegen elkaar aan geschurkt. Somige mensen hebben een boekenkast. Anderen helemaal niet.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dromen is echt een raar iets. Maar ben er nog niet verder naar onderzoek gegaan. Meestal wil ik wel weten waarom iets is.

Zelf heb ik bijna de hele serie van de kameleon bij elkaar. vroeger las ik die supergraag. Nu vind ik vooral waargebeurde verhalen leuk en de boeken van CSI vind ik geweldig. Ook informatieve boeken zoals ..voor dummies. Nieuwe dingen leren!

Door mij opleiding als schoonheidsspecialiste heb ik veel boeken over het lichaam. Erg interessant.

Ik zou niet zonder boeken kunnen leven!!

Groetjes Laura

Anoniem zei

Ik zou ook echt niet zonder boeken kunnen leven. Wil nu gaan beginnen in die nieuwe van Simone van der Vlught. Heb jij die al gelezen? Is die goed???
Ik ben via laura op je logje terecht gekomen hor... en vind dat je over erg leuke en interessante onderwerpen schrijft!!!

Liefs

Anoniem zei

Dank je wel voor je lieve reactie op mijn log! Maar die boeken die jij opnoemt heb ik allemaal al gelezen hoor! Haha!
Heb je nog andere tips?

Die nieuwe van Nicci French is ook goed. Heb je die al gelezen?

Liefs Paulien

Anoniem zei

Heel mooi liedje !!!
Thnx

Groetjes Laura

Anoniem zei

Heb heerlijk geshopt in het zonnentje!!!

Anoniem zei

Ook ik heb kasten vol. Maar de laatste tijd ben ik het iets anders gaan aanpakken. Want ik merk dat ik een boek meestal maar één keer lees. En het is wel een fijn gevoel om ze in de kast te hebben staan, maar ze staan daar ook maar te staan. Dus ik ben pas begonnen met héél oude boeken (met pijn in mijn hart) weg te doen. Mijn boekenkast is wat actueler, zeg maar. En ik leen meer van de bibliotheek, want evengoed kan ik niet zo heel veel meer kwijt.
Lulu Wang en Simone van de vlugt zijn ook vertegenwoordigd in mijn kast.
Trouwens, mijn lievelings jeugdboek 'de gebroeders Leeuwenhart' zou ik nooit weg doen. Dát gaat me weer te ver ;-)